Letar du efter en gemytlig plats med vacker utsikt? Utsiktsplatsen i Malmö är den optimala platsen för en trevlig stund i naturskön omgivning. Med sitt unika läge precis vid Öresundsbron är utsiktsplatsen Malmö en utmärkt mötesplats.

Luftkastellets lokaler, som byggdes under brobyggandet, kan hyras till olika typer av event. Vad sägs om att bjuda in till bröllop eller kick off med företaget i mäktig miljö precis vid brofästet?

Historien bakom brofästet och utsiktsplatsen

Utsiktsplatsen börjades 1998 samtidigt som bygget av Öresundsbron var i full gång. Syftet med att skapa en unik utsiktsplats var bland annat att bjuda in allmänheten till att följa brobygget. Öresundsbroutställningen blev det projekt som förenade brobyggets verkliga arbete och i konstform. Greger Dahlström och Stanislaw Welin ritade bland annat byggnaden som är formad likt en halvmåne. För alstret erhöll båda arkitekterna Malmö stads prestigefyllda stadsbyggnadspris.

Tre år efter invigningen av Öresundsbroutställningen tog Malmö stad över ägandet av lokalen vid brofästet Malmö. Den stod oanvänd några år fram tills det att Luftkastellet tog över lokalen 2003.

Vacker utsikt vid brofästet i Malmö

Utsiktsplatsen Malmö är en rogivande plats på Lernacken som bjuder på bedårande utsikt ut över Öresundsbron och dess omgivning. Här bjuds du på vackra vyer på allt från fiskehoddor och brofästet till Turning Torso. Brofästet Malmö är beläget i en naturnära miljö där du kan promenera, cykla eller springa längs trivsamma stigar. Här på Lernacken växer havtorn i mängder, vilka skapar en vacker miljö med sina orangefärgade bär!

Platsen har optimala förutsättningar för att ta vackra bilder. Du kan dessutom fiska i området eller bara sitta ner och inta en mysig fika. Det faktum att utsiktsplatsen ligger precis vid brofästet Malmö gör känslan på plats riktigt mäktig. Här är Sveriges avstamp till Europa!

Luftkastellet – många möjligheter

Luftkastellets lokaler besitter gedigna egenskaper som garanterar utmärker  förutsättningar till olika typer av event. Både privatpersoner och företag erbjuds möjligheten att hyra lokalen till allt från bröllop, fester och mottagningar till kick off och mässor. Det unika läget vid brofästet med Öresundsbron i bakgrunden gör platsen till en mäktig upplevelse.

Den som tidigare inte besökt utsiktsplatsen i Malmö vid brofästet rekommenderas varmt att uppleva känslan på plats. Besök Luftkastellet och dess omgivning för att få en god bild av lokalens potential som plats för eventet. Utifrån dina behov och önskemål ser Luftkastellet till att anpassa lokalen för att garantera en lyckad fest, mässa eller tillställning. Få andra platser i eller omkring Malmö stad erbjuder denna bedårande kuliss uppbyggd av historiska vingslag i naturnära miljö. Luftkastellets lokal finns tillgänglig att hyra året om, den är anpassad till att fungera optimalt under både varma och kalla årstider.

Varmt välkommen till Luftkastellet vid brofästet i Malmö!